Wil jij meer met videomarketing doen?

None feb 25, 2021

Iedere kinderopvangorganisatie groot of klein heeft er mee te maken. Hoe zet jij jouw bedrijf via social media goed in de markt? Video is niet meer weg te denken uit de marketingmix en veel organisaties willen dan ook graag ‘iets’ met video doen. Toch komt het er vaak niet van. Er wordt vaak gedacht dat het te ingewikkeld is of duur. Daarom ter motivatie deze praktische tips van Marieke Koenders, onze Marketing en Communicatie manager.

Vergeet de audio niet

De focus ligt in eerste instantie vaak op beeld maar vergeet vooral de audio niet. Staat er een deur of ramen open? Dit kan soms al een wereld van verschil maken. Als je video niet goed verstaanbaar is dan kan je deze meteen in de prullenbak gooien. Tegenwoordig kan je al voor een zacht prijsje een microfoontje aanschaffen, die je aan je telefoon kunt koppelen.

videomarketing kleiner2.jpg

Er gaat niets boven daglicht

Ook goed licht is belangrijk en er gaat niets boven daglicht. Ga naast een raam staan of plak je telefoon met ducttape op het raam, je hebt je handen dan vrij en fantastisch licht. Of schaf een simpel statiefje aan. Video hoeft helemaal niet duur te zijn, met een basic-set up kom je al een heel eind.

Welke software en apps voor de edit?

Nu nog het editten! Ook hier heb je geen ingewikkelde software voor nodig. Imovie voor Mac is prima of de app Inshot op je telefoon is heel handig. Je kunt er snel een bedrijfslogo mee toevoegen, tekst erbij, muziekje eronder en hoppa je hebt een video. De Quik app van GoPro werkt super voor events: je gooit er wat korte filmpjes en foto’s in en er rolt vanzelf een leuk sfeerfilmpje uit. Wil je nog meer mogelijkheden qua montage bekijk dan DaVinci Resolve of Adobe Première Rush eens (desktop of telefoon). Vergeet je video vooral niet te ondertitelen want 60 procent wordt bekeken op de mobiel, vaak met het geluid uit. Ondertitelen kost heel tijd, gebruik daarom bv. AutoCap voor Android of MixCaptions (iPhone).

Eng? Gewoon klein beginnen

Nog een drempel die je misschien moet overwinnen: je vindt het staan voor de camera gewoon eng. Helemaal begrijpelijk. Begin dan vooral met iets kleins en herhaal het gewoon lekker vaak. En lees de tekst vooral niet op, het moet geen toneelstukje worden. De tekst moet in spreektaal zijn en juist geen schrijftaal. Als je vaak oefent dan voel je vanzelf wat zelfverzekerder. Het kan ook handig zijn om van tevoren een video plannetje op papier te maken. Waar komt de branding van jouw bedrijf (vaak aan einde), wat voor shots, wat is jouw call to action, hoe wil jij de aandacht trekken van je kijker met je begin?

Veel succes met filmen! Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten aan marieke@tadaah.nl