"Werken via Tadaah heeft veel deuren geopend."

None mrt 01, 2021

Profiel : Marius 28

Woonplaats : Amsterdam

Opleiding : Onderwijsassistent

app invallers kinderopvang Tadaah

"Op mijn 'Tadaah-dagen' ontwikkel ik me net zo snel en enthousiast als de peuters waar ik mee werk", vertelt Marius op een spaarzame vrije middag tijdens onze ZOOM-meeting.

De stap in 2019 om - als 182ste Tadaah-er - mijn vaste dienstverband aan te vullen - met één dag per week als invalkracht op ZZP-basis te werken - heeft me heel veel gebracht. De gouden tip voor deze move kreeg ik van een kennis die al goede ervaringen hiermee had opgedaan via Tadaah. Mijn financiële zekerheid wilde ik niet opgeven, maar mijn behoefte om meer van de wereld te zien en vooral te leren van uiteenlopende kindgroepen en organisaties kon ik hierdoor invullen. Ik heb er nog steeds geen moment spijt van gehad!

Het reizen naar verschillende steden zoals Utrecht, Zaandam en Leiden vind ik dus leuk. Naast Amsterdam een welkome afwisseling. Ook de verschillende locaties, met hun uiteenlopende dagstructuren maken het werk interessant.

Hoe is het om als man op de groep te staan?

"Tja weet je slechts vijf procent van de medewerkers in de kinderopvang is mannelijk. Het is echt belangrijk dat dit percentage omhoog gaat. Voor de kinderen is het goed om met twee verschillende rolmodellen in aanraking te komen.

Mannen en vrouwen handelen nu eenmaal verschillend in kind-gerelateerde situaties. Mijn advies is dus: twijfel niet en volg je passie! Ook als je een man bent!

Wat vind je zo leuk aan de kinderopvang?

Heel bewust heb ik gekozen voor de voorscholen. Daar heb je de peuters en die begeleid ik graag vanwege hun enorme groeipotentie. Doe je dat goed, dan is de basis voor de toekomst gelegd. Mijn werkmethodiek - kijken, verkennen, verbinden en contact maken en dan het verrijken - leidt tot de gewenste groei bij de kinderen.

Nu ben ik bezig met een opleiding tot pedagogisch coach en volg de PABO. Via Tadaah ben ik bij een andere organisatie in Amsterdam terecht gekomen en inmiddels ben ik daar VVE-coördinator. Omdat Tadaah geen enkele drempel opwerpt om als freelancer naar een vast dienstverband over te stappen is dat gelukt. Zo kan je zelf vanuit de praktijk al kijken of een bepaalde plek goed bij je ambities past. Zonder sollicitatie, maar op uitnodiging komt dan wellicht die mooie baan voorbij waar jij zin in hebt.

En ben je nu nog steeds flexibel aan het werk?

"Ja zeker. De combinatie vast en flexibel werken in één week heeft mij veel gebracht. Ik vind dat nog steeds fijn. Financiële zekerheid is prettig, maar de extra benefits van mijn wisselende werkplekken zal ik voorlopig niet willen missen. Ik kan het iedereen aanbevelen!"

Wil jij ook aan de slag via Tadaah? Jij kunt je hier gratis inschrijven.