Verbeteringen aan het platform - April 2023

Gulhan Hoke apr 26, 2023

Beste opdrachtgevers en freelancers

We zijn dagelijks bezig om de werking van het platform te verbeteren, zowel voor organisaties als voor freelance pedagogisch medewerkers.

De wijze waarop diensten worden uitgezet door kinderopvangorganisaties hebben we verbeterd en eenvoudiger gemaakt. Het bleek nogal eens voor te komen dat freelancers zich beschikbaar hielden voor een dienst die door de opvangorganisatie niet bevestigd werd. Deze onzekerheid draagt niet bij aan de inzetbaarheid van freelancers wat heeft gemaakt dat wij hebben nagedacht hoe we dit kunnen verbeteren.

Per 1 mei aanstaande bieden wij onderstaande keuzes aan:

  1. Invaldiensten: op korte termijn inval bij ‘piek en ziek’

Dit zijn diensten die worden uitgevoerd door freelance pedagogisch medewerkers wanneer een vaste medewerker niet beschikbaar is vanwege ziekte, vakantie of andere redenen. Invaldiensten zijn van korte duur (1 dag of dagdeel) en hebben als doel de continuïteit van de kinderopvang te verbeteren.

2. Tijdelijke inhur: inval voor een bepaalde periode

Dit is een dienst waarbij een organisatie een freelancer pedagogisch medewerker inhuurt om de werkzaamheden van een vaste medewerker over te nemen gedurende een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn bij zwangerschapsverlof, langdurige ziekte, sabbatical of een tijdelijk project.

3. Beheer je eigen invalpool

Stel je eigen invalpool samen van freelance pedagogisch medewerkers met wie je een fijne samenwerking hebt. Na het versturen van een koppelverzoek kan de freelancer zich aansluiten bij jullie invalpool.

Invaldiensten zijn in plaats gekomen van de huidige ‘spoeddienst’ en ‘kiezen’. De werkwijze blijft hetzelfde. Met gebruik van filters kunnen de volgende selectiecriteria worden toegepast:

  • Competenties
  • Vereiste certificaten
  • Uurtarief

Ook nu kan je zelf kiezen wie je wilt uitnodigen voor een opdracht en de dienst kan meteen geaccepteerd worden door een beschikbare freelancer.

LET OP !!

Reeds ingevoerde diensten (spoeddienst of kiezen) zullen automatisch op 1 mei 2023 worden omgezet naar invaldiensten.

Tijdelijke inhuur is voornamelijk geschikt als je al wat langer van tevoren weet dat er vervanging nodig is. Eigenlijk hebben we hiermee een andere naam gegeven aan de optie ‘lange inzet’. Zoals je gewend bent kunnen freelancers reageren op deze opdracht en maak je zelf de keuze voor degene die het meest aansluit.

In gesprekken met organisaties horen we de laatste tijd vaker dat er behoefte is om een lijst aan te leggen van freelancers waar men graag mee werkt. Om die reden hebben wij de derde optie ‘ Beheer je eigen invalpool’ toegevoegd. Hiermee kun je eenvoudiger opdrachten bij je favoriete freelancers aanbieden. Via het menu ‘instellingen’ kun je jouw favoriete freelancers toevoegen aan jouw eigen invalpool. Omdat freelancers in staat blijven om ook elders te werken voorkomen we schijnzelfstandigheid.

Uurtarief achteraf aanpassen

Wanneer een opdracht is geaccepteerd en het uurtarief van de opdracht is overeengekomen, kan je dit alleen nog aanpassen naar een hoger tarief.

De verandering aan ons platform zijn altijd het gevolg van de input van de gebruikers. Mochten er suggesties of aanbevelingen zijn dan horen wij dat uiteraard graag.