Let Op! Deadline KOR Is 3 December.

None nov 25, 2020

Als ondernemer ben je natuurlijk zelf verantwoordelijk voor jouw boekhouding en belastingaangifte. Even een tip! De deadline voor de KOR (kleine ondernemersregeling komt eraan! Je kunt je tot 3 december aanmelden. Deze regeling kan handig zijn omdat je bijvoorbeeld minder administratie hebt. Ook kan het financieel aantrekkelijk zijn.


De kleine ondernemersregeling (KOR) is onder andere een vrijstelling voor omzetbelasting (BTW). Op jouw facturen wordt dan geen BTW in rekening gebracht, dit is erg aantrekkelijk voor opdrachtgevers omdat deze de BTW niet kunnen verrekenen, kinderopvang is immers vrijgesteld. Je kunt gebruik maken van de KOR als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in 1 kalenderjaar hebt.

Wij adviseren je om, in geval van twijfel, te overleggen met je boekhouder en een inschatting te maken van de te verwachten omzet. Bedenk dus goed hoeveel diensten je per maand wilt aangaan en tegen welk tarief. Je kunt ook kijken op de pagina van de Belastingdienst.

  • je kan geen btw terugvorderen over je aankopen en investeringen;
  • je blijft er automatisch minimaal drie jaar gebruik van maken;
  • je mag geen gebruik meer maken van de regeling als je meer dan 20.000 euro omzet per jaar behaalt, dit dien je zelf in de gaten te houden;
  • je hoeft geen btw-aangiften meer te doen.