“Ik vind freelancen via Tadaah, ideaal als bijbaan!”

None okt 15, 2020

kelly drijver aangepast2.jpg

Kelly Drijver studeerde pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam toen ze voor het eerst aan de slag ging via Tadaah. Op dit matchingplatform vinden organisaties en freelancers in de kinderopvang elkaar. Haar eerste dienst draaide ze bij een BSO in Amsterdam-Noord. Ik vond het de eerste keer echt wel spannend. Je weet toch niet precies met wie je werkt, maar gelukkig had ik een goede klik. Kelly heeft sinds januari inmiddels bij veel verschillende organisaties gewerkt, zowel bij de kinderopvang als de BSO. De studente is nu begonnen aan de Kopopleiding Pedagogiek en combineert deze wederom met freelance werk.

“Je kan echt je eigen uren indelen. ..dan schreef ik bijvoorbeeld in de ochtend aan mijn scriptie en draaide ik in de middag een dienst bij de BSO. En ook nu ik aan een nieuwe studie ben begonnen en nog niet precies hoe druk ik het ga hebben gedurende de week met studeren, plan ik per week in welke diensten ik draai.”

4e jaars HBO studenten met een relevante studie (diplomachecker), die 75% van hun studiepunten hebben gehaald, mogen werken in de kinderopvang. De flexibiliteit vindt Kelly één van de grootste voordelen van Tadaah’er zijn. Er is voor pm’ers heel veel aanbod, vooral op het gebied van BSO diensten. Tegenwoordig zelfs meer dan normaal vanwege het huidige ziekteverzuim rond corona. Daarom hebben veel freelancers het zelfs voor het uitkiezen.

En laten we eerlijk zijn, ook het tarief is een heel groot voordeel, ik verdien nu stukken meer dan toen ik een nul-urencontract had bij een kinderopvang.

Kelly vindt het ook echt een goede toevoeging om in de praktijk op deze manier bezig te zijn met haar vakgebied. “Ik kom als pm’er zoveel verschillende methoden en visies tegen. Ik kan hier voor mijzelf in bepalen wat wel en niet bij mij past en hier een mooie mengelmoes van maken.” Wel benadrukt ze dat deze manier van werken, enige zelfstandigheid eist, omdat je niet bij iedere organisatie aan het handje wordt genomen.

“En zelf verantwoordelijk zijn voor een groep is toch iets heel anders dan als stagiair ergens rondlopen”.

Om als freelancer te starten, vond de pedagogisch medewerker in het begin best een uitdaging. “Je moet toch een aantal zaken via de belastingdienst regelen. Je bent als freelancer namelijk helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen administratie”. En bij Kelly liep het helaas niet gelijk soepel met de Belastingdienst.

"Je bent als freelancer namelijk helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen administratie”.

Nu het éénmaal loopt, vindt ze de administratie, die ze als freelancer moet bijhouden nogal meevallen. Op het Tadaah platform worden je uren automatisch bijgehouden en de facturen voor je klaargezet dus dat maakt de administratie volgens haar ook makkelijk en overzichtelijk. Inmiddels heeft Kelly zelfs een aantal medestudenten geënthousiasmeerd. Ook zij hebben zich aangesloten als freelancer bij Tadaah. De studente heeft hen een beetje op weg geholpen in de papierwinkel waar je mee te maken hebt als je zzp’er wordt. Zelf geniet ze nog wekelijks van haar werk met kinderen en ze is voorlopig zeker van plan om als Tadaah’er haar inkomsten te verdienen.

Ben je ook student en voldoe je aan de eisen? Schrijf je dan gratis in bij Tadaah!